Az időskorúak, akik edzésre futnak, jobban járnak, mint azok, akik edzésre járnak

Az időskorúak, akik edzésre futnak, jobban járnak, mint azok, akik edzésre járnak

Azok az idősek, akik edzésre indulnak, jobban járnak, mint azok, akik edzésre járnak

A csapat úgy találta, hogy az idősebb felnőttek, akik rendszeresen részt vesznek olyan erős aerob tevékenységekben, mint például a futás, „alacsonyabb anyagcsere -költségekkel járnak” mint az idősebb, ülő felnőttek és idősek, akik rendszeresen járnak testmozgásra.

A kutatók elmagyarázzák, hogy meglepő volt, hogy az idősebb felnőttek, akik rendszeresen edznek, jobb sétálók, mint az idősebb felnőttek, akik rendszeresen járnak testmozgásra. A szerzők szerint

A tanulmány otthoni üzenete az, hogy a testmozgás folyamatos futása „lelassítja az öregedési folyamatot”, lehetővé téve az idős emberek számára, hogy könnyebben mozogjanak és javítsák életminőségüket.

Rodger Kram professzor, a Cu-Boulder Integrációs Physiology Osztályának professzora, elmagyarázza:

“A testmozgáshoz való járás sok pozitív egészségügyi hatással van, például a szívbetegségek elkerülése, a cukorbetegség , súlygyarapodás és depresszió – csak úgy tűnik, hogy a gyaloglás hatékonysága nem tartozik ezek közé.

Mivel nem találtunk külső biomechanikai különbségeket az idősebb gyalogosok és a futók között, azt gyaníthatjuk, hogy az idősebb futók nagyobb hatékonysága az izomsejtekből származik. ”

Ezután a csapat azt a hipotézist vizsgálja, miszerint az egyes sejtekben lévő „erőművek” – a mitokondriumok – szerepet játszanak ebben a fokozott járási képességben. Azok az emberek, akik rendszeresen dolgoznak, inkább mitokondriumok vannak a sejtekben, hogy biztosítsák a nagyobb izmok táplálásához szükséges energiát.

Júliusban, az Medical News ma beszámolt egy tanulmányról, amelyet az Amerikai Kardiológiai Főiskola folyóiratában tett közzé, amely megállapította, hogy a napi 5-10 percig lassú sebességgel történő futás jelentősen növeli a várható élettartamot – Az Iowa Állami Egyetemen, a Duck-Chul Lee tanulmányának

vezetője azt mondta, hogy bár a futás jó az egészségre, „lehet, hogy több nem jobb. Nem kell azt gondolni, hogy ez nagy kihívás. Megállapítottuk, hogy napi 10 perc is elég jó. Nem kell sokat tennie a futás előnyeinek megszerzéséhez. ”

 • Közegészségügy
 • Elhízás/fogyás/fitnesz
 • Idősek/öregedés
 • Sportgyógyászat/fitnesz

A napi 5-10 perc futás növelheti a várható élettartamot

Az amerikaiak fizikai aktivitási irányelvei azt javasolják, hogy a felnőttek nagy intenzitású testmozgást végezzenek, például futást, hetente legalább 75 percig. Az Iowa Állami Egyetemen egy új tanulmány azonban azt sugallja, hogy a napi 5-10 percig lassú sebességgel történő futás jelentősen csökkentheti a halálozási kockázatot, és a tovább futás valójában több kárt okozhat, mint hasznot.

A kutatócsoport, amelyet Duck-Chul „D.C” Lee vezet, az Iowa állam kineziológiai asszisztens professzora, nemrégiben közzétette eredményeit az American Cardiology Főiskola folyóiratában. A

tanulmányaikhoz Lee és munkatársai 55 137 felnőtt adatait értékelték 18 és 100 éves kor között, akiket átlagosan 15 évig követtek.

A résztvevők fizikai aktivitási szokásait egy orvosi történelem kérdőív segítségével tették közzé.

A csoport a nyomon követés során bekövetkezett halálesetek okait is elemezte, mielőtt megvizsgálta, hogy mennyi gyakorlatban részt vett minden egyes személy minden héten.

A

futás 3 évet adhat a várható élettartamhoz. Ezek közül 24% -uk vett részt a hetente történő futásban.

A csapat úgy találta, hogy a hetente futó résztvevők 30% -kal kevésbé valószínűleg meghalnak az összes okból, és 45% -kal kevésbé valószínű, hogy szív-érrendszeri okokból meghalnak, összehasonlítva azokkal, akik nem vettek részt a futásban. Összességében a futók valószínűleg 3 évvel hosszabb ideig éltek, mint a nem futók.

De a legérdekesebb, hogy a kutatók azt találták, hogy ezek a csökkentett halálozási kockázatok ugyanazok voltak, akik hetente kevesebb, mint egy órát futottak, és azoknál, akik hetente több mint 3 órát futottak. Még azok is, akik napi 5-10 percig lassú sebességgel futottak, szignifikánsan csökkentették az összes ok és a kardiovaszkuláris halálozási kockázatot, összehasonlítva a nem futókkal, a csapat szerint.

Lee azt mondja:

“A futás jó az egészségére, de lehet, hogy több nem jobb. Nem kell azt gondolni, hogy ez nagy kihívás. Megállapítottuk, hogy napi 10 perc is elég jó. Nem kell sokat tennie a futás előnyeinek megszerzéséhez. ”

Lee az alábbi videóban tovább magyarázza az eredményeket:

A túl sok futás rossz lehet az Ön számára

Lee megjegyzi, hogy valójában jobb lehet futni. Napi 5-10 perc, mivel a hosszú ideig történő futás több kárt okozhat, mint hasznot.

Például csont- vagy ízületi károkat okozhat, sőt a szívrohamot is. Tavaly az Medical News ma beszámolt a Canadian Journal of Cardiology -ban közzétett tanulmányról, amely arra utal, hogy a maratoni futás káros lehet a szív számára.

„Túl sok erőteljes intenzitású aerob testmozgással lehet mellékhatás”-mondja Lee. „Van -e olyan korlát, amelyet nem szabad átmennünk? Lehetséges, hogy az emberek, akik túl sokat tesznek, árthatnak az egészségükre. ”

De megjegyzi, hogy további tanulmányokat kell végezni a nagy intenzitású testmozgás mellékhatásait, mielőtt bármilyen határozott következtetést meg lehetne tenni.

Egyelőre a kutatók szerint megállapításaik hangsúlyozzák a jelentős egészségügyi előnyöket, amelyeket minden nap néhány perc futásából lehet elérni.

„Ez a tanulmány motiválhatja az egészséges, de ülő személyeket arra, hogy kezdjenek és folytassák a jelentős és elérhető halálozási előnyöket” – fejezik be.

Christopher Allen, az Egyesült Királyság Brit Szív Alapítványának senior szívápolója azt mondja, hogy sok embernek nem sikerül elérnie a heti fizikai aktivitás jelenlegi ajánlásait, de megjegyzi, hogy ez a tanulmány azt mutatja, hogy milyen kis mennyiségű mennyiség A testmozgás hosszú utat eredményezhet.

„Ez a tanulmány azt bizonyítja, hogy amikor fizikailag aktívnak tartják, minden lépés számít az egészségesebb szív fenntartásának elősegítésére” – mondja. „A testmozgás 10 perces darabokra történő bontása sokkal elérhetőbbé teheti ezt a célt, és elősegítheti az életének meghosszabbítását azáltal, hogy csökkenti azáltal, hogy csökkenti a szív- és érrendszeri betegségektől való meghalás kockázatát.”

Ez nem az egyetlen olyan tanulmány, amely azt sugallja, hogy kevesebb, ha a testmozgásról van szó. Az arteriosclerosis, a trombózis és az érrendszeri biológia folyóiratban közzétett 2013. évi tanulmány azt állította, hogy a gyaloglás ugyanúgy csökkenti a szívkockázatot.

 • Közegészségügy
 • Kardiovaszkuláris/kardiológia
 • Elhízás/fogyás/fitnesz
 • Sportgyógyászat/fitnesz

A futás megvédheti a memóriáját a stressztől

A kutatások időről időre kimutatták, hogy a stressz befolyásolhatja mind fizikai, mind mentális egészségünket. Az egyik folyamat, amelyet a krónikus stressz jelentősen befolyásol, a memória, de lehet, hogy egyszerűen segíthetünk agyunknak a károsodás elleni küzdelemben.

A hippokampusz az agyunk régiója, amely nagyrészt felelős a tanulás és a memória folyamatainak.

Általában az emlékek kialakulnak és tárolódnak, amikor új szinapszisok – vagy az idegsejtek közötti kapcsolatok – az idő múlásával fokozatosan megerősödnek.

Ezt a folyamatot hosszú távú potencírozásnak (LTP) nevezzük.

Amikor krónikus stresszt tapasztalunk, a kutatások kimutatták, hogy ezek a szinapszisok gyengülnek – ami azt jelenti, hogy memóriánkat is befolyásolják.

A közelmúltban a Provo állambeli Brigham Young Egyetem kutatói megvizsgálták a testmozgásnak a memóriára gyakorolt hatásait stressz körülmények között. A hím egerekkel végzett tanulmányuk során kiderült, hogy a testmozgás bizonyos formái – különösen a futás – védőhatást gyakorolhatnak az agyra, ezáltal csökkentve a krónikus stressznek a memóriára gyakorolt hatását.

A futás és más típusú testmozgás már bebizonyosodott, hogy segít az embereknek a depresszió kezelésében vagy megelőzésében, az agy hosszabb ideig tartásában, és megváltoztatni a bélbaktériumok „koktélját”, amint azt a mai orvosi hírekről számoltuk be – Jeff Edwards és kollégák most már a memória egészségének stresszes körülmények között kapcsolódtak a futáshoz. Azt állítják – egy olyan cikkben, amelyet a Neurobiology of Tanulás és a memória folyóiratban közzétesznek -, hogy ez a tudás lehetővé teszi számunkra, hogy megvédjük agyunk egészségét, ha nem kezdünk igényesebbet, mint egy frissítő kocogást.

„A testmozgás egyszerű és költséghatékony módszer a krónikus stressz memóriájára gyakorolt negatív hatások kiküszöbölésére”-jegyzi meg Edwards.

A tanulmány feltárja a „felhatalmazó” eredményeket

A tudósok felnőtt hím egerekkel dolgoztak, amelyeket két csoportra osztottak: aktív és ülő. Az aktív csoportban az egereket futó kerekekkel 4 hétig tartottuk, ekkor átlagosan napi 5 kilométer (kb. 3 mérföld) futtattak.

A kezdeti időszak után az egerek felét az egyes csoportokban magas szintű stressznek tették ki, amelyet 3 napos barátságtalan körülmények okoztak: az első napon hideg vízben úsztak; A másodikban egy emelt platformon sétáltak; és a harmadikon rövid áramütésnek voltak kitéve.

Az ilyen stresszes körülmények között az állatok egy órán belül, az egyes egérek LTP -jét ezután megvizsgálták a változásokhoz.

A kutatók azt találták, hogy a rendszeresen futó állatok sokkal jobb LTP -vel rendelkeznek, mint a stressznek kitett ülő egerek.

További kísérletekben Edwards és kollégák összehasonlították a stresszes egerek teljesítményét, amelyek az aktív, de nem stresszes egerek teljesítményével gyakoroltak labirintusú kontextusban.

Észrevették, hogy a két állatcsoport ugyanolyan jól teljesített, ami azt sugallta, hogy a futás segített megvédeni a stresszes egerek memóriáját.

Ezenkívül az egerek, amelyek megszokták a futást, jobban teljesítettek a labirintus memória-tesztelési kísérletekben, mint az ülő egerek.

Mindezen megállapítások azt sugallják, hogy a testmozgás – és különösen a futás – hatékony módszer lehet a memória védelmére a krónikus stressz körülmények között.

„Az ideális helyzet” – mondja Edwards – „A tanulás és az emlékezet javítása az lenne, ha nem tapasztalnánk stresszt és testmozgást. Természetesen nem mindig tudjuk ellenőrizni a stresszt az életünkben, de ellenőrizhetjük, hogy mennyit gyakorolunk. ”

„Felhatalmazza azt, hogy tudjuk, hogy a stressz negatív hatásait az agyunkra csak azáltal, hogy kiszállunk és futunk.”

Jeff Edwards

 • Neurológia/idegtudomány
 • Sportgyógyászat/fitnesz

futás

, függetlenül attól, hogy kevés, a 27% -kal alacsonyabb halálozási kockázathoz kapcsolódik. Futtassa az élettartamunk meghosszabbítását? Egy új áttekintés azt sugallja, hogy bármennyire is vagy mennyit futtatunk, a gyakorlat az összes okból lényegesen alacsonyabb halál kockázatához kapcsolódik.

Számos tanulmány kimutatta, hogy a futás az aerob testmozgás egészséges formája, amelynek számos előnye van mind a test, mind az elme számára.

Például egy 2018. évi tanulmány szerzői azt állították, hogy a futás elősegítheti az agy egészségének védelmét, míg a régebbi kutatások ezt a fizikai aktivitás formáját a lassabb öregedéshez kötötték.

De milyen kapcsolat van, ha van ilyen, a futás és a halálozás között az összes okból, és hogyan befolyásolja ez a tevékenység különösen a szív- és érrendszeri betegségek és különösen a rák miatti halál kockázatát?

Ezenkívül, ha a futás valóban hosszabb élettartamhoz vezethet, ez azt jelenti, hogy a több futás megnövekedett védelmet nyújt?

Ezeket a kérdéseket a Melbourne -i Victoria Egyetemen, a Sydney -i Egyetemen és más Ausztráliában és más tudományos intézményeknek a kutatói a közelmúltban megpróbálták megválaszolni.

Erre a célra a nyomozók áttekintették a vonatkozó irodalmat – beleértve a közzétett dokumentumokat, a konferencia dokumentumokat és a doktori téziseket -, és megvizsgálták a futás és a halál kockázatának lehetséges kapcsolatait. Megállapításaik a British Journal of Sports Medicine -ben jelennek meg.

Bármely futás jobb, mint a Nincs

A szisztematikus áttekintés 14 olyan tanulmányt tartalmazott, amelyek összesen 232 149 résztvevőt tartalmaztak. A tanulmányok a résztvevők egészségügyi eredményeit követték 5,5 és 35 év közötti időszakokban. A vizsgálati időszakokban 25 951 résztvevő halt meg.

Amikor a kutatók elemezték a 14 tanulmány adatait, találtak kapcsolatot a futás bármely mennyiségének és az összes okból fakadó halál 27% -kal. Ez a megállapítás mind nőstényekre, mind férfiakra vonatkozott.

Ezenkívül a csapat a kardiovaszkuláris betegséggel kapcsolatos 30% -kal alacsonyabb halál kockázatával és a rákkal kapcsolatos halál 23% -kal alacsonyabb kockázatával kapcsolódik.

A futás és az alacsonyabb halálozási kockázat közötti jelentős kapcsolat még azokra az emberekre is, akik csak hetente vagy ritkábban futottak. Azok a személyek, akik viszonylag alacsony sebességgel futottak, 6 mérföld alatt, 9,7 kilométerenként), és azok, akik kevesebb, mint 50 percig futottak, szintén csökkentették ezt a kockázatot.

“Az [Egészségügyi Világszervezet] iránymutatásai és a nemzeti fizikai aktivitási ajánlások sok országban […] azt sugallják, hogy a felnőtteknek legalább 150 (közepes intenzitású) vagy 75 [perc] erőteljesen részt kell venniük. -A heti intenzitású fizikai aktivitás ” -jegyzi meg a kutatók a tanulmányi cikkben.

A jelenlegi áttekintés megállapításai azonban azt sugallják, hogy a kevesebb időtartam továbbra is egészségügyi előnyökkel járhat. Ugyanakkor a kutatók hozzáteszik, hogy nem volt kapcsolat az ajánlott összegnél hosszabb ideig tartó futás és a halál kockázatának további csökkentése vagy további csökkentése között.

A kutatók figyelmeztetik, hogy vizsgálataik megfigyelőek voltak, és nem célja az ok megállapítása. Sőt, megjegyzik, hogy a vizsgált tanulmányok módszertanában és kohort méretében változtak, amelyek befolyásolhatták a végeredményeket.

De továbbra is biztosak abban, hogy általában a futás segít az egészségnek, ezért azt sugallják, hogy az emberek fontolják meg. A szerzők arra a következtetésre jutnak:

„A futásban való részvételi arány, függetlenül annak adagjától, valószínűleg jelentős javulást eredményezne a népesség egészségében és a hosszú élettartamban”.

 • Rák/onkológia
 • Cardiovaszkuláris/kardiológia
 • Sportgyógyászat/fitnesz

A

„biztonságos” cukorszintje továbbra is káros lehet az egészségére. Csökkentse a szaporodás mértékét, a Nature Communications folyóiratban közzétett egerek tanulmánya szerint. Az Utah -i Egyetem kutatói

Toxicitási kísérletet végeztek 156 egérnél, ebből 58 férfi és 98 nő volt.

A kísérlet azt jelentette, hogy szoba méretű tollakba helyezte őket, úgynevezett „egér istálló”, számos fészekdoboztal. A kutatók szerint ez lehetővé tette az egerek számára, hogy természetesen mozogjanak, hogy megtalálják a társat és felfedezzék a kívánt területeket.

Az egereket tápláló búzakornás-szúpos keverék táplálékkal táplálták vitaminokkal és ásványi anyagokkal. De az egerek egy csoportjának 25% -kal több cukor volt keverve az ételeikkel – fél fruktóz és fél glükóz. A kontrollcsoportban lévő egereket a hozzáadott cukrok helyett kukoricakeményítőt táplálták.

A Nemzeti Kutatási Tanács azt javasolja, hogy az embereknek napi kalóriájuk legfeljebb parazol tapasztalatok látogassa meg ezt az oldalt 25% -a legyen az ételekből és italokból, hozzáadott cukorral.

Ez megegyezik a napi három doboz édesített szóda fogyasztásával, az egészséges, nem hozzáadott cukor étrend mellett.

Az Egyesült Államok Betegségek Ellenőrzési és Megelőzési Központjai (CDC) azonban ebben az évben jelentést tettek közzé, amely azt mutatta, hogy az amerikaiak teljes napi kalóriabevitelének körülbelül 13% -a hozzáadott cukrok forrásaiból származik.

Az élettartam és a halálozás csökkentése

A legfrissebb kutatások eredményei azt mutatták, hogy az egér istállóban lévő 32 hét után a hozzáadott cukros ételek meghalt nőstény egerek 35% -a meghalt. , összehasonlítva a nőstény egerek 17% -ával, táplálva a hozzáadott cukor diétát.

Contents